Weboldal készítés

 

CMS rendszerek

CMS (Content Management System - Tartalomkezelő Rendszerek) rendszerű (joomla!, drupal) weblap sablonokkal dolgozunk, amelyek üzleti és privát célokra egyaránt tökéletesen alkalmazhatóak.  Segítünk a témához kapcsolódó sablon és modulok kiválasztásában, amelyeket teljes mértékben a Megrendelő igényeihez igazítunk, feltöltjük a szövegeket, képeket, igény esetén elkészítjük a grafikus elemeket.

CMS weboldal előnyei:

1. Lényegesen olcsóbb, mint az egyedileg felépített honlapok

2. Teljesen egyedire szabható

3. Egyszerűen módosítható a tartalom és a design

4. Modulárisan épül fel, így azokat a modulokat kell csak megvenni, amire szükség van

A CMS rendszereket biztonsági okokból társaságunk frissíti, térítésmentesen.

Az alaprendszer funkciói:

- cikk-kezelő

- szekciókat és kategóriákat hozhatunk létre a cikkekhez

- menükezelőben hozhatjuk létre a menüket, azok különféle típusú menüpontjait

- felhasználókezelő

- hirdetéskezelő

- RSS- és Atom-hírcsatornák

- szavazások

- webcímgyűjtemény

- keresőbarát URL-ek

- tömeges levelek

- üzenetküldés

- OpenID és LDAP-hitelesítés

Weboldal készítés lépései

Amikor elgondolkodik az internetes megjelenésen, az első és legfontosabb kérdés, amit mindenki feltesz magának, hogy vajon milyen is legyen a weboldalam. A weboldal feladata, hogy minden tekintetben megfeleljen a meghatározott célnak.

Tapasztalataink szerint megrendelőink a domain kiválasztására nem igazán szentelnek kellő figyelmet. Pedig ez a weboldal egyik fontos eleme keresőoptimalizálás és látogatókeresés szempontjából is. A domainnek igazodnia kell a weboldal tulajdonosához, ill. annak tartalmához, emellett igen fontos még szem előtt tartani a könnyű megjegyezhetőséget és az egyszerű leírást is (főleg a látogatók szempontjából). Szívesen nyújtunk segítséget a megfelelő domainnév kiválasztásában.

A weboldal-készítés során a tartalmi megjelenés az elsődleges szempont. Ehhez igazodik a külalak és a működés. Mindezeknek természetesen összhangban kell lennie a látogatók érdeklődésével, az esetleges információgyűjtéssel.


Amit meg kell határoznunk az oldal elkészítése előtt:
- milyen célközönségnek készítjük el weboldalunkat
- mi a célja a weboldalunknak
- bevételorientált legyen, vagy "csak" az ismertséget szeretnénk elérni vele


Már a tervezéskor gondolnunk kell a jövőre:
- weboldalunk milyen rendszerességgel lesz frissítve
- ki fogja végezni a frissítéseket (lesz-e rá időnk, emberünk)  

 

Ha minket bíz meg...

... segítünk a megfelelő domain kiválasztásában, elintézzük a regisztrációt (.hu, nemzetközi domain), elkészítjük weboldalát és tárhelyet biztosítunk honlapja és levelezése számára.

A weboldal készítése során együttműködünk a megrendelővel, elsődlegesen figyelembe vesszük elképzeléseit, segítjük tapasztalati tanácsainkkal. Amit azonban fontos tudni egy ilyen együttműködésről, hogy mindkét félnek igazodnia kell az együtt meghatározott határidőkhöz, hiszen mindannyian szoros beosztásban dolgozunk. Nem biztos, hogy mindenben egyet fogunk érteni a munka során, így nagyon fontos, hogy mindkét fél szánjon elég időt a megbeszélésekre és egyeztetésekre.

 

Áraink

Az itt felsorolt árak irányadó nettó árak. Minden weboldal más tartalmi, design elemeket tartalmaz, így egyedi árajánlatot adunk érdeklődése esetén.

Tartalom Ár
Alapár 55 000 Ft
Plussz menüpont 5 500 Ft/db
Kisebb modulok 2 500 Ft/db
Nagyobb modulok 5 500 Ft/db
Személyes egyeztetés a weboldal készítés során 1 500 Ft/óra
Szöveges tartalom begépelése * 750 Ft/oldal
Weboldal elkészülte után az oldalon történő módosítások 1 500 Ft/módosítás
Webshop alapár 45 000 Ft

Áraink az általános forgalmi adót nem tartalmazzák, és 2009. június 1-től visszavonásig érvényesek.

* max. 1500 leütés
 

Alapár:

Tartalmaz 5  menüpontot, amelyből a 3 alapvető:

- Főoldal

- Linkajánló

- Kapcsolat

Javasolt menüpont:

- Kötelező közzétételek: amennyiben a megrendelő Társaság vagy jogi személy és Alapító okirata tartalmazza, hogy a kötelező közzétételeket weboldalán teszi közzé.

 

Kisebb modulok, komponensek:

Amennyiben szükséges a weboldal tartalmához, elhelyezhetünk az oldalon Névnap, Ki olvas minket, Naptár stb. modulokat.

 

Nagyobb modulok, komponensek:

A weboldalhoz tartozó képeket Galériába rendezhetjük, tartalmazhat az oldal Fórumot, Szavazást, Vendégkönyvet stb.

 

Személyes egyeztetés a weboldal készítés során:

Alapárunk tartalmazza 4 személyes egyeztetés díját az első egyeztető megbeszélésen felül. A további személyes egyeztetésnek abban az esetben van költsége, ha a weboldal készítője keresi fel a megrendelőt. Az elszámolás alapja: minden megkezdett óra.

Az első személyes egyeztetés, amely már a weboldal elkészítéséről szól, akár 2-3 órát is igényel. Erre a megbízó felkészül az általa elképzelt weboldal felépítési, megjelenési formáival. Akár a feltöltendő szöveg első verziójával és a megjeleníteni kívánt képek elektronikus formában történő, megbízott részére átadandó formájával.

A weboldalra feltöltendő szöveget és képeket minden esetben a megrendelő biztosítja. Elsősorban elektronikus formában kérjük ezeket eljuttatni azEz az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címre. A szöveg megírása első nekifutásra nehéznek tűnik a megrendelők számára, de mi mindig azzal biztatjuk partnereinket, hogy az első szöveg csak egy vázlat. Ezt többször átolvasva sok új dolog jut az ember eszébe, ha pedig a szöveg a weboldalra felkerül, és a megrendelő együtt látja az oldallal, könnyebb lesz változtatni a szövegen.

 

Egyéb információk:

Igény szerint elhelyezünk az oldalán képeket. A képeket úgy illesztjük az oldalba, hogy azok felnagyíthatóak, így alaposabban megtekinthetőek legyenek. A képek mennyiségénél figyelembe kell venni a webtárhely nagyságát. Amennyiben Társaságunknál bérel tárhelyet, úgy mi segítünk abban, hogy a megfelelő csomagot válassza, illetve figyelemmel kísérjük a továbbiakban is, hogy a feltölteni kívánt adatok, képek mennyisége belefér-e a kiválasztott csomagba.

Amennyiben Önnek nincs megfelelő aparátusa, ill. ideje, megbízhatja Társaságunkat a weboldal elkészülte után annak adminisztratív kezelésével.

A weboldal elkészülte és az internetre való feltöltése, valamint az oldal készítéséért kiállított számla kiegyenlítése után bármilyen, a weboldalon a megrendelő által kért módosítást szintén elektronikus formában kérjük társaságunkhoz eljuttatni a már megadott e-mail címre. A változtatások ára a fenti táblázatban megtalálható. Amennyiben új menüpontot, modult vagy komponenst kíván a megrendelő utólag az oldalon elhelyezni, ennek ára szintén a fenti táblázatban megtalálható.

A megrendelő választhat, hogy a kért módosításokat évente egyszer összesítve, félévente egyszer összesítve, illetve módosításonkén kívánja kiegyenlíteni. Az erről szóló számla mellékletei a megrendelő által elektronikus úton a megbízotthoz eljuttatott módosítási kérelmek kinyomtatott másolatai. Az utólagos változtatások csak abban az esetben tekinthetők megrendeltnek, ha ennek beérkeztét, ill. elkészültét megbízott elektronikus levelében igazolja.

A webolal elkészítése általában minimum 4 hét, de ennek feltétele a már említett szoros együttműködés, a határidők betartása és a lehető legnagyobb rendelkezésre állás mindkét fél részéről.

Egyéb, weboldal készítéssel és más szolgáltatásainkkal kapcsolatos információkról Társaságunk Általános Szerződési Feltételeiből tájékozódhat.

Kérjük, tekintse meg referenciáinkat.

 

Keresőoptimalizálás

A megrendelők által szinte elsők között megemlített funkció. Maga a fogalom nagyon nehezen meghatározható.

A keresőbarát weboldal nem kizárólag a weboldal készítőjétől lesz az. Az oldal tulajdonosának is nagyon fontos, ha nem elengedhetetlen feladata az oldal naprakész tartalma. Ha nem látjuk el a látogatókat naprakész információkkal, az oldal keresettsége nagymértékben csökken.

A  3 legfontosabb feladat a jól optimalizált oldal eléréséhez:

1. A keresőrobotok annál többször és annál hamarabb találnak a weboldalra, minél több külső link mutat az oldalra. Ezt linkcserével és az oldal gyűjtőoldalakon való regisztrálásával érhetjük el. Ez a weboldal tulajdonosának a "feladata", hiszen a linkcserét partnereivel ő tudja megbeszélni, a gyűjtőoldalak szakmaisága miatt szintén a tulajdonos tudja felelősségel a megfelelő témához regisztrálni az oldalt.

Az általunk ajánlott gyűjtő oldalak:

startlap.hu

linkgyujtemeny.hu

2. Kulcsszavak meghatározása. Ez közös munkája a megrendelőnek és a weboldal készítőjének. Ennek szintén a weboldal tulajdonosa a legfőbb forrása, hiszen ő készíti el a weboldal szöveges részeit. A minél célravezetőbben megfogalmazott szöveg segíti a weboldal készítőjét abban, hogy megtalálja a legmegfelelőbb kulcsszavakat. Hiszen hiába kéri a tulajdonos, hogy a feketemacska.hu címen elérhető oldalát megtalálják a fekete macskára keresők, ha ez a szöveg kizárólag a domainben található, és maga az oldal tartalmilag a nagyszerű kisállat-kereskedésről szól.

Fontos tehát, hogy a Főoldal és az Aloldalak is olyan szöveges részeket tartalmazzanak, amelyeket a kulcsszavak alapján a keresőrobotok pontosan behatárolhatnak.

3. Bejárható weboldal. Ennek megvalósítása elsősorban a weboldal készítőjének a feladata. Fontos, hogy a honlapunk olyan legyen, amit a keresőrobot csupán az oldalon lévő linkek alapján képes bejárni. Az oldalra mutató hivatkozásokat is úgy kell kialakítanunk, hogy azok témába vágóak legyenek, azaz az oldalt leíró kulcsszavakból álljanak.

Ezen kívül természetesen vannak az oldal készítőjének speciális feladatai, mint az URL-ek keresőbarát megadása, title és meta tagok meghatározása stb.

Még egyszer emlékeztetőül: A WEBOLDAL AKKOR LESZ A LEGHATÉKONYABB, HA FOLYAMATOSAN FOGLALKOZUNK VELE, FRISSÍTJÜK AZ INFORMÁCIÓKAT.

 

 

Kapcsolat

 

 


REAS.HU Informatikai Kft.

2132 Göd, István u. 26.

+36 27 222 009
+36 1 6 333 166

www.reas.hu

info at reas.hu

 

 

 

 

Társadalmi Szerepvállalás

 

Társaságunk elsősorban a gyermekekkel foglalkozó, értük sokat tevő társadalmi szervezeteket támogatja.
Eseti anyagi vagy tárgyi segítség mellett szolgáltatásaink igénybevételekor is jelentős kedvezményeket biztosítunk a társadalmi szervezeteknek.
Igyekszünk - lehetőségeinkhez mérten - részt venni a közösségi életben. Partnereinket is erre ösztönözzük, remélhetőleg, egyre nagyobb sikerrel.

Bővebben...